L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona ha programat tot una sèrie d’activitats formatives per aquest estiu. Aprofitant que durant els mesos de juny i juliol l’activitat dels cursos ja ha finalitzat per a la majoria d’alumnes, s'ha considerat que és un bon moment, abans no arribi l’època central de l’estiu, per fer un punt i coma en l'activitat del centre sense perdre del tot el contacte amb la formació en les especialitats d'arts plàstiques i disseny.

Aquests cursos sorgeixen com a resposta a certes demandes i inquietuds dels propis alumnes i ex-alumnes respecte a la formació complementària i específica vinculada al món acadèmic i també al professional, i la matrícula està oberta a qualsevol persona que vulgui aprofundir en els continguts dels cursos.

Inscriu-te ara

ARTTERÀPIA

LA IMPORTÀNCIA DEL PROCÉS CREATIU (LÍNIA JEAN-PIERRE KLEIN)

Dansa, música, arts plàstiques i escriptura.

Dirigit a estudiants i professionals de l’àmbit: Artístic, socioeducatiu, sanitari i terapèutic, i investigadors de l’expressió, creació i comunicació.

Sir Simon Rattle va dir "L’art no és un luxe, és una necessitat", i el mateix Picasso afirmava "Jo no busco. Jo trobo""Art" prové de la mateixa arrel semàntica que "Articulació" i, com ella, ens permet el moviment i quan creem tot està en moviment: els muscles, els ossos, la sang,.. Tot flueix.
Cal portar roba còmoda que es pugui embrutar i una tovallola gran.

Inscriu-te al curs Més informació

DEL PAPER AL PHOTOSHOP

CURS D'IL·LUSTRACIÓ DIGITAL

Curs dirigit a estudiants o professionals de la il·lustració o del disseny gràfic que vulguin ampliar els seus recursos cap a la creació i/o edició digital de la imatge.

Començant amb mètodes de treball per enfrontar-se a la pàgina en blanc, idees per a la composició, descripció de l’esbós, digitalització i retoc amb el programa Adobe Photoshop (a partir de nivell mitjà) i aprofundint el curs amb les eines que ens dona el programa com el treball amb capes, pinzells, modes de fusió, màscares de capes, canals, filtres etc. Durant el curs mostrarem diverses maneres de treballar la il·lustració digital amb exemples d’il·lustradors amb estils molt diferents.

Per acabar, es donaran eines i recursos per millorar il·lustracions realitzades anteriorment (retocant color, llums i ombres, nivells de saturació, correccions formals de la composició...) preparant-les per la seva impressió.

Inscriu-te al curs Més informació

DEL GRAVAT A LA JOIA

CURS DE GRAVAT EN COURE I L'APLICACIÓ EN JOIERIA

A partir d'una planxa llisa de coure i d'un producte abrasiu, no tòxic, es poden obtenir interessants relleus i decoracions molt apropiades per aplicar-les a les joies d'autor.

Una altra aplicació pot ser la de vincular-la als relleus amb paper, anomenats "gofrats".

Les planxes de coure gravades es convertiran, posteriorment, en joies.

Inscriu-te al curs Més informació

IMATGE I MEMÒRIA

QUÈ EN FEM DE LES FOTOGRAFIES?

Registrem convulsivament instants i més instants de la nostra vida per a després oblidar les imatges en un calaix o a l’ordinador. En aquest taller volem rescatar les imatges per establir un nou diàleg conservant, observant, recordant o creant a partir d’elles. Per això us convidem, a través dels autoretrats, les fotografies familiars, les fotografies de viatge, les imatges trobades o les que fem per a expressar-nos, a reconstruir la nostra memòria, deixar el registre de la nostra sensibilitat, i anar recuperant així la nostra identitat social.

El curs es basarà en la anàlisi d’exemples de projectes que s’estan fent actualment sobre la memòria personal o col·lectiva, però també en fer activitats practiques d’edició, valoració i treball amb arxius fotogràfics ja existents, que seran el punt de partida d’una reflexió del paper històric que cada cop més poden tenir les fotografies quan les rescatem i les interroguem des d’una sensibilitat personal.

Inscriu-te al curs Més informació

CURS DE FOTOGRAFIA DE MODA

REALITZACIÓ I PREPARACIÓ DEL RETRAT DE MODELS

Aquest curs es basa en descriure i experimentar sobre la tasca del fotògraf en l'especialitat de moda i bellesa, així com establir una anàlisi de les tendències actuals en aquest camp de la fotografia. Es tracta d'un curs pràctic on es treballarà la fotografia de primers plans, la fotografia de cos sencer i la fotografia de la model en exteriors, tenint sempre en compte la preparació de la model i l'ambient de la fotografia, així com il·luminació, els moviments, les postures, la col·locació i el maquillatge.

El curs compta amb la participació de diferents models i un equip de maquillatge que participarà durant les diferents sessions que es realitzin al plató o a l'exterior, amb la finalitat de reproduir el treball real en la realització d'una fotografia de catàleg, una portada o un reportatge per a edició de moda.

Inscriu-te al curs Més informació

ADOBE AFTER EFFECTS CS5

CURS D'INTRODUCCIÓ

L'objectiu d'aquest taller és proporcionar el coneixements bàsics sobre el programa Adobe After Effects CS5. A partir de la realització d'una sèrie d'exercicis pràctics l'alumnat podrà descobrir l'ampli ventall de possibilitats tècniques que aquest software ens pot oferir.

La intenció és que al final del taller els alumnes hagin assolit els preceptes fonamentals sobre els que s'assenta la recreació de gràfics animats i d'efectes cinematogràfics digitals.

Inscriu-te al curs Més informació

DISSENY WEB PER A CREADORS VISUALS

MAQUETACIÓ WEB AMB ESTÀNDARS I AMB WORDPRESS

Curs d’introducció al disseny i la programació web orientat a professionals provinents del món del disseny gràfic, de la fotografia, de la il·lustració.

Es tractaran des de zero els aspectes tècnics bàsics necessaris per a la creació web (HTML, CSS, Javascript) i els estandars de desenvolupament web més actuals (HMTL5, CSS3) fent una gran incidència en les eines més comunes de disseny web (Dreamweaver, Photoshop, etc), pressuposant uns coneixements mínims d’aquestes..

A més, veurem diferents llocs web on trobar recursos gràfics imprescindibles per a tot dissenyador web (icones, fotografies, textures, plantilles, etc.).

Finalment, entrarem breument al món dels gestors de continguts (CMS) i ens centrarem en un de concret cada dia més popular: WordPress

Inscriu-te al curs Més informació

L'AUTOEDICIÓ ARTÍSTICA

EL LLIBRE D'ARTISTA, EL LLIBRE OBJECTE I L'AUTOEDICIÓ DE LLIBRES INTERACTIUS

El llibre i altres formats actuals (multimèdies, iPad, tauletes gràfiques, telèfons mòbils) poden ser plataformes per a l’art com ho han estat històricament galeries, quadres, muntatges, frescos.

Aquest curs s’endinsarà en el món de l’edició artística des de tres punts de vista:

› Un repàs conceptual i teòric, en el qual es recolliran els diferents formats amb els que l'artista o l’editor compte per desenvolupar la seva obra i distribuir-la al públic.

› Un recorregut visual amb exemples creats per artistes i dissenyadors, des de les primeres obres, de mitjans del s. XX, fins a les últimes tendències.

› S’explicarà també el procés de creació i producció d’un llibre d’artista i s’analitzaran propostes d’edició en altres formats (iPad, multimèdia, etc).

Inscriu-te al curs Més informació